Blomtok.se

Odla egna blommor

De allra flesta håller med om att blommor i alla dess former och färger skänker glädje. Oavsett om du fyller ditt hem med vackra blommor inne eller ute blir du glad av blommor. Vår och sommar är blommornas tid. För att hinna med att odla egna blommor i trädgården bör du starta redan på våren. Läs mer här.

Olika odlingssätt

Blommor är mycket tacksamma att driva upp från fröer. Besök gärna Florea på https://flo-rea.com/ där du kan hitta såväl blomfröer som blomsterlökar. Det finns flera olika odlingssätt när det handlar om blommor. Du kan till exempel enkelt odla blommor i rabatter, pallkragar, i krukor såväl inomhus som utomhus. Du behöver självklart inte ha en trädgård för att kunna njuta av egna blommor. Det går minst lika bra att odla på balkongen där du kan njuta av dina blommor hela sommaren. När det blir vinter kan du flytta in dem i lägenheten. På https://flo-rea.com/ kan du läsa mer om hur du odlar blommor under fliken ”odlingsskolan”. Där finns gott om användbara råd och tips för att verkligen lyckas med dina blommor.

Ge bort som gåva

Blommor är verkligen gåvan som bara fortsätter att skänka glädje. När du väl har drivit upp egna blommor från fröer kan du nämligen ta små skott och ge bort till vänner och familj. Det är också ett enkelt sätt att byta blommor med varandra och på så sätt spara en liten slant. Missa inte att ta del av sommarens rea på https://flo-rea.com/ där du just nu får upp till 50 % rabatt på utvalda delar av utbudet. Att ge bort snittblommor är väldigt uppskattat och med en egen liten odling har du många valmöjligheter. Rosor och tulpaner är tacksamma blommor som förgyller bordet i en vas eller gör den där speciella vännen väldigt glad.

Inspiration och kreativitet

Den som vill njuta extra av blomsterprakt kan till exempel besöka slottsparker och museer för att hitta inspiration till den egna trädgården. Det finns också gott om TV-program att ta del av som till exempel Trädgårdstider, Trädgårdsmästarna och Min trädgård. Där får du mängder av användbara tips och inspiration som garanterat lockar igång din kreativitet. Att kunna dekorera midsommarstången och midsommarkransar med blommor från den egna trädgården kommer att kännas riktigt härligt. Det blir heller inga problem att hitta sju sorters blommor att gömma under kudden.

Odla blommor med barn

På https://flo-rea.com/ hittar du också en uppskattad kategori som heter ”odla med barn”. Där finns tips på vad ni kan odla tillsammans samt hur ni kan gå tillväga. Att få dela din blomsterglädje med barnen är verkligen dubbel glädje. På detta sätt får barnen vara med och odla och se fröet växa upp till en vacker blomma.