Blomtok.se

Att odla blommor

Blommor är väldigt vackra. De finns i flera olika färger, storlekar och varianter. Men hur går man tillväga om man vill odla blommor?

Hålla ordning på planteringen

Hos Kellfri.se finns det många olika redskap som kan vara bra att ha för att hålla ordning på både små och stora odlingar. Oavsett om du bara vill odla lite blommor i en kruka eller om du vill skapa en hel blomsteräng finns det en hel del bra saker att köpa. Du kan också ha bra nytta av olika kemikalier och andra saker som gör att ogräs inte trivs bland blommorna.

Vilka blommor ska man odla?

Om du ska odla blommor i en balkonglåda kanske du inte kan välja samma varianter som om du ska plantera på friland. I en mindre plantering kan det vara klokt att välja krukväxter som pelargoner, dahlia och funkia. På friland passar solrosor och andra blommor som är fina som snittblommor. Om du är doftkänslig och ska ha blommorna på din balkong kan det dock vara klokt att välja varianter som inte luktar så mycket. Det kan lätt bli för starkt med alla dofter som blandas och då kanske du inte kan njuta av dina fina blommor.

Binda buketter och skapa arrangemang

Oavsett vilka blommor du väljer att odla eller plantera kan du använda dem till olika saker. Visst är blommorna vackra att ha där de står men man kan också plocka in några för att kunna njuta av synen och doften även inomhus. Du kan också skapa fina kransar, buketter och arrangemang av blommorna. Det är vackert att både ge bort och att ha hemma på bordet. Blomsterkransarna passar också utmärkt till håret på midsommar.