Blomtok.se

Blommor vid en begravning

Det här med vilka blommor man bör ha till en begravning är inte alltid helt självklart. Vilka sorter och arrangemang som passar in beror mycket på den religion den avlidna tillhört. För att veta vilka blommor som passar in på begravningen är det lämpligt att kontakta begravningsbyrån som de anhöriga anlitat. Här tas det upp rekommendationer när det gäller en begravning i Svenska kyrkan.

Några regler på vilka blommor man bör skicka till en begravning finns inte. Tänk istället på vilka blommor den avlidna tyckte om och välj gärna utifrån årstid, då brukar blomsterbutikerna lättare hitta vackra blommor. Floristen i butiken hjälper alltid till att hitta blommor som passar ihop och gör ett vackert arrangemang med olika passande färger. Det går också bra att besöka lovabegravning.se för att se vilka blommor de har att erbjuda. Där kan du få förslag på handbuketter, kransar och arrangemang.

Olika årstider

Vår – Ett blomarrangemang vid en vårbegravning bör innehålla ljusa färger och pastellfärger, exempelvis liljor, orkidéer och liljekonvaljer.

Sommar – Under denna årstid används oftast starka färger, och att blanda färger går alldeles utmärkt.

Höst – Varma färger som orange, gult och rött passar perfekt under hösten. Även kransar utan höstlöv är aldrig fel.

Vinter – Under denna årstid är det mörka färger, gulddetaljer och glitter som gäller. Rött är inte heller fel, så rosor i flera röda nyanser är vackert. Även vitt är en passande färg och sker begravningen vid juletid är mistelkransar och amaryllis också vackert.

Det är väldigt viktigt att man beställer blomarrangemang i god tid innan begravningen, och som sagt, lättast gör du det genom att besöka en blomsterhandel.

Efter begravningen läggs alla blommor på graven eller på den anvisade blomsterplatsen som finns på kyrkogården. Anhöriga tar alltså inte med sig några blommor hem. De som vill skicka blommor till närmaste anhöriga får skicka dem hem till dem.