Blomtok.se

Ordning och reda i växthuset

Om man har en lite större tomt kan det vara roligt att sätta upp ett växthus. I växthuset kan man odla saker som i vanliga fall inte trivs så bra i det svenska klimatet. Här får du veta mer om vad du kan odla, om vad du ska tänka på när det gäller val av växthus samt om hur du kan skapa ordning där.

Vad kan man odla?

I ett växthus kan man odla i princip vad som helst. Varför inte skapa en bädd av olika kryddväxter och andra ätliga grönsaker och frukter? Då kan man enkelt och snabbt gå till växthuset för att hämta en tomat, en bit gurka eller vad det nu kan vara. Dessutom finns det chans att odla mer exotiska saker som melon, mango eller avokado.

Välja rätt växthus

När du ska välja ett växthus är det viktigt att välja en variant som passar ditt odlande och din tomt. Om du vill odla mycket kanske du behöver ett stort växthus. I annat fall kanske du klarar dig med en mindre variant. Bor du på ett ställe där det blåser mycket måste du se till att växthuset klarar vinden så att det och allt du odlat inte förstörs. På sajten Wexthuset finns det många olika växthus att välja mellan.

Inredning i växthuset

I ett växthus är det också bra att ha några hyllor eller bänkar att ha krukor, små verktyg, spadar, gödsel och annat på. Då kan man enkelt plantera om sina växter på plats och små plantor kan sättas till att gro på bänkarna. Det viktiga är att man ser till att hålla ordning på sina saker, och för det kan det också vara klokt att ha några korgar där man lägger sina småsaker.