Blomtok.se

Hur mår dina blommor? Appen avslöjar

Tillhör du dem som av någon anledning har riktigt svårt att hålla sina blommor vid liv? Du är långt ifrån ensam och just därför har det skapats en app för att du och alla andra som inte förstår sig på blommor ska kunna njuta av gröna skapelser i hemmet.

Skaffa rätt förutsättningar att lyckas med växterna

Att ha ett hem fullt av grönskande växter kan vara en avlägsen dröm för den som saknar gröna fingrar, men inte om du skaffar hjälp. Tack vare modern teknik kan du skaffa appen Planta som hjälper dig att hålla koll på dina växter. Du behöver inte ha varken gröna fingrar eller några baskunskaper i hur man tar hand om växter. Välj bara vilken växt du äger i appen så får du dagliga instruktioner angående vad din planta behöver från dag till dag.

Inred badrummet med grönska

Badrummet är ett väldigt speciellt rum att ha växter i. Men det är nog ett av få rum i hemmet som verkligen behöver växter för att bli mer hemtrevligt. Eftersom badrummet har en tendens att kännas som ett kalt och tråkigt utrymme så blir atmosfären helt annorlunda så fort lite levande plantor kommer in i rummet. Men man bör tänka på att välja rätt sorts växter till badrummet. Det är långt ifrån alla blommor som tycker om att stå så mörkt som i ett badrum, speciellt om det inte finns något fönster. Om ditt badrum saknar fönster kan det fungera bäst med en kaktus av något slag. Aloe Vera är också en växt som är mycket tålig och som dessutom används mycket inom hudvård, för alltifrån att stilla klåda, sveda och irritation till att bara ge lite återfuktning. Att ha en grön växt i badrummet som förser dig med gratis vårdande egenskaper är ju inte helt fel.