Blomtok.se

Värna om miljön genom att se över din elförbrukning

För den som är förtjust i blommor och växtlighet kanske det är extra viktigt att värna om miljön. Om vi bara struntar i den kommer det annars snart inte att finnas några prunkande blomsterängar eller mångfald i växtligheten kvar att njuta av. Det är lätt att känna sig maktlös, men som privatperson finns det faktiskt en hel del du kan göra. En sak är att se över din elförbrukning och använda dig av bra el.

Så gör du för att minska på elförbrukningen

Men hur ska man då gå tillväga för att säkerställa att man använder sig av el som är bra för miljön? Det finns en enkel lösning på det problemet. Elbolaget Tibber.com/se/ använder sig endast av förnybar el från sol, vind och vatten. De har också en smart app som låter dig följa din elförbrukning. När du ser vad elen går till blir det också enklare att minska på din elförbrukning. Här kan du läsa fler tips på hur du sänker dina elkostnader på ett smart sätt.

Elbovar för blomsterälskare

Idag betalar vi mer än någonsin förut för vår el. Det beror bland annat på saker som extremväder och elbrist. Som blomälskare har du säkert också några elbovar som du inte har tänkt på hemma. Blomsterbelysning är till exempel en sådan. Se därför till att först och främst placera växter som behöver mycket ljus i ett fönster i söderläge. På så sätt behöver du bara använda blomsterbelysning under de mörkaste årstiderna. Andra saker som drar el är till exempel de värmemattor som används vid odling. Välj därför hellre att använda ett minidrivhus när du driver upp växter.

Vänd dig till ett seriöst elbolag

Eftersom el idag är så pass dyrt finns det många tvivelaktiga aktörer på marknaden. Det gör att många blir lurade att skriva på ofördelaktiga elavtal. Bra att veta är att sådana aktörer ofta ringer upp dig och vill att du tar ett snabbt beslut. Var därför noga med att inte tacka ja till något över telefonen. För att du ska kunna välja en bra aktör krävs det istället att du får tid på dig att sätta dig ned och läsa om vilka villkor som finns. Tibber erbjuder trygga elavtal med förnybar el och låter dig dessutom följa din elförbrukning i realtid med hjälp av en app. Det är ett tryggt val för dig som vill satsa på miljövänlig el.

För att vi ska få fortsätta njuta av blomsterprakt och mångfald i naturen är det viktigt att göra det vi kan som privatpersoner. Därför bör du se över vilket elavtal du har idag och var din el kommer ifrån. Satsa på aktörer som använder el från förnybara källor. På så sätt kan du dra ditt strå till stacken för en bättre framtid.