Blomtok.se

Perfekta förråd för att övervintra växter och inredning

Har du funderat på var du ska få plats med alla dina lökar och de krukväxter som vill övervintra mörkt? Om du bara har ett fåtal växter kan du få plats med dessa hemma, men om du tillhör de som har verandafönster fulla av växter, köket, rummet och altanen – då behövs mer plats. Den utmärkta lösningen är att hyra ett förråd – ett self-storage!

Mörk övervintring – varm eller kall

Vissa växter kan övervintra svalare medan andra behöver stå rumsvarmt. Exempelvis kan man övervintra pelargoner ganska svalt, men med en liten lampa och plocka fram dem i slutet av februari. Du kan klippa ner dem lite grann, byta jord, vattna och de kommer att börja växa direkt. Fler växter som kan stå mörkt över vintern är bland annat dvärgsyren, rosor och klematis. De fäller bladen och står bra och vilar i mörkret. Även kryddväxter som är känsliga mot frost kan du ställa in här. Om du tar bort näringen tidigt på hösten så stannar tillväxten och de blir ”vilande”. Oftast är det kylan de inte tål, och även ettåriga växter kan övervintra om det inte är kallt.

Förvaring i Åkersberga

Om du bor norr om Stockholm kan du [hyra förråd i Åkersberga], här finns Prinsens Lager som har perfekta förråd för allt ifrån övervintring av blommor till mer skrymmande möblemang. Det mest troliga är att du har en del av förrådet för blommor och en annan del där du kanske har en möbel.

Prinsens Lager har både varma och kalla förråd och lokalerna i Åkersberga är snygga, rena och funktionella. Du kan också välja isolerade eller oisolerade containrar som är 14 kvadratmeter stora, det vill säga om du kan stapla på höjden.

Varmförråden används oftast till mer ömtåliga saker som elektronik eller textilier, men det finns förstås vissa växter som vill stå varmt i vintervilan. Ett sådant förråd har el och blir aldrig under 10 grader varmt. I kallförråden ställer man sådant som tål minusgrader och fukt, vissa växter vill ha kyligare, men det kan exempelvis också vara din cykel. Alla förråd har ventiler för att luften inte ska stå still och det ska bli kondens.

Smart förvaring hos familjen Högberg och Prinsens Lager

Även om du inte kan hyra förråd i Åkersberga – du kanske bor på annan ort – har Prinsens Lager funktionella förråd på flera platser i mellan- och södra Sverige. ”Prinsens” är ett tvättäkta familjeföretag där familjen är närvarande i dagligt arbete. Man är mån om det personliga bemötandet och den trygghet man kan ge kunden genom att diskutera fram vilken förrådslösning som är den bästa.

Familjen Högberg kommer från IT-sfären rakt in i den lite mer gammalmodiga förrådsbranschen. Målet är att förändra, skapa mer dynamik och tillgänglighet med kostnadseffektiva lösningar. Ett exempel på detta är container-lösningen. Där tar man hand om de överskottscontainrar som skeppats till Sverige. En rymlig container är en utmärkt lagerlösning som kan sättas upp när det finns behov.

Helhetsupplevelsen hos Prinsens Lager är superb. Från bokningen till inflyttningen där man kan köra upp till förrådet och låsa upp grinden med mobilen, smart och snabbt.