Blomtok.se

Blommor i inredningen


Blommor och andra tingestar från naturen är en tidlös detalj inom heminredningen. Om man tar hänsyn till exempelvis Feng Shui så blir det ännu mer viktigt att få med naturen på olika sätt i sitt hem. Förutom att blommor är vackra så skänker de lugn och ro till hemmet, och ger tid och rum en helt annan dimension. Men förutom det Houseplants. Vector Illustrationestetiska med att inreda sitt hem med naturens skapelser så finns det även en annan praktisk sak med blommor och andra växter. De hjälper oss att hålla luften fräsch och fri från orenheter!

I det minimalistiska hemmet

I det minimalistiska hemmet kan det antingen kännas kalt och kallt, eller så kan det vara skönt rofyllt. För många saker ger ett rörigt intryck och stressar betraktaren. Även om man i den här typen av hem ska ha få saker så har det ett stort värde att föra in naturen, exempelvis i form av blommor. Det är viktigt att de saker man för in har ett värde, och blommor har definitivt ett stort värde för oss människor. Man kan ha riktiga blommor i krukor och man kan hänga upp vackra och talande posters på blommor eller andra växter från naturen. Studier visar faktiskt att även bilder på blommor och andra naturmotiv har en mycket positiv inverkan på oss människor. Riktiga växter och även bilder från naturen har en lugnande inverkan i hemmet!

Oil painting of flowers plant. Dandelion flower in fields.Blommor ger syre – och rensar luften på gifter!

Om man fyller sitt hem med posters på blommor och riktiga växter så får man en hemtrevlig känsla. Men blommorna ger även syre, och det finns till och med många växter som fångar upp föroreningar i luften! Att ha växter som rensar ditt hem från kemikalier och andra föroreningar är förstås en utmärkt kombination av nytta och nöje! Det behöver dessutom inte bli särskilt kostsamt. Idag får vi i oss många olika typer av gifter och föroreningar från luften omkring oss, maten, kläder och andra produkter. Om vi då kan ha växter i vårt hem som hjälper oss att rensa bort några av dem så är det ju utmärkt!

attitude-pro